ΑΘΗΝΑ
19:34
|
03.05.2024
Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι γνώμες μοιράζονται με ένα ποσοστό 48,1% να απαντά θετικά και ένα 49,8% αρνητικά.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,3%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 10,1% στη δεύτερη και τρίτη θέση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα 20 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με απόσταση δύο μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 10,1% το ΚΚΕ με 8,3% και η Ελληνική Λύση με 6%.

Στις προτιμήσεις των ερωτώμενων, ακολουθούν με 2,7% η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, η Νέα Αριστερά με 1,9%, Άλλο 2,7%, Λευκό, άκυρο 1,2%, Δεν θα ψηφίσω 2,1%, Αναποφάσιστοι 13,1%.

Αξιοσημείωτο μεταξύ των ευρημάτων της δημοσκόπησης είναι ένα ποσοστό 38,8% που εκτιμά ότι υπάρχει χώρος για ένα νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με ένα 13,9% να δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.

Όσο αφορά στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που απασχολεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα, οι γνώμες μοιάζουν μοιρασμένες με ένα ποσοστό 48,1% να απαντά θετικά και ένα 49,8% αρνητικά.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα ευρήματα σχετικά με το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με ένα ποσοστό 68,9% να τάσσεται κατά και ένα 29,6% να απαντά θετικά.

Υπέρ του γάμου τοποθετούνται στην συντριπτικοί τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν∆, οι οποίοι είναι ακόμα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία.

Τέλος, για το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που σχεδιάζει η κυβέρνηση και προκαλεί την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, ένα ποσοστό 56,2% εκτιμά ότι η ίδρυσή τους θα αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το 40,7% διαφωνεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά το βαφτιστήρι του

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα