ΑΘΗΝΑ
01:39
|
28.06.2024
Όσο αφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επιφυλακτικός.
Για συνάντηση σε εξαιρετικό κλίμα έκαναν λόγο και οι δύο πλευρές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είχε σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους χαρακτήρισε πρωτόγνωρη συγκυρία το να προέρχεται ο πρόεδρος του κόμματος από την ομογένεια, προσθέτοντας πως τρέχει πολλά πρακτικά θέματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να προωθεί τις θέσεις και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.

«Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριώτατου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε. Θα είναι η πρόθεσή μου και εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την υποδοχή του και πραγματικά θα είμαι στη διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα θέματα, όπως το έργο της Εκκλησίας και η πορεία των σχέσεων της με την Πολιτεία, ενώ δήλωσε και την ικανοποίησή του από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «αγαστή ατμόσφαιρα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες πρόκειται να ξανασυναντηθούν.

Όσο αφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επιφυλακτικός. «Αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση… είμαι επιφυλακτικός», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι συμφώνησε με τον κ. Κασσελάκη πως είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα κατατεθειμένο νομοσχέδιο προκειμένου, όλες οι πλευρές, να τοποθετηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Προεδρικές εκλογές αύριο στο Ιράν

Στόχος μας η ένταξη στην Ε.Ε., λέει ο Ερντογάν

Τσίπρας: Πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα