ΑΘΗΝΑ
10:50
|
28.04.2024
Το γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στην πόλη Πινγκντινγκσάν αναφέρει ότι το ατύχημα προκλήθηκε από έκρηξη άνθρακα και αερίου.
Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 6 αγνοούνται μετά από ατύχημα σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, σήμερα Σάββατο, η υπηρεσία ανέφερε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο ορυχείο στην πόλη Πινγκντινγκσάν, της επαρχίας Χενάν όπου όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, εργάζονταν 425 άνθρωποι όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Το γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Πινγκντινγκσάν ανέφερε ότι το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 14:55 (τοπική ώρα) την Παρασκευή λόγω έκρηξης άνθρακα και αερίου στο ορυχείο που ανήκει στην κινεζική εταιρεία εξόρυξης άνθρακα Pingdingshan Tianan.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι τιμές του άνθρακα στην Κίνα εκτινάχθηκαν μετά την υπόσχεση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας να εντείνει τους ελέγχους ασφαλείας καθώς οι θάνατοι από ατυχήματα στην βασική περιοχή παραγωγής άνθρακα Σάνζι αυξήθηκαν απότομα.

Η ασφάλεια των ορυχείων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο τα ατυχήματα εξακολουθούν να είναι συχνά σε έναν κλάδο με χαμηλό ιστορικό ασφάλειας και όπου οι κανονισμοί δεν επιβάλλονται απαραίτητα.

Το 2022, 245 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 168 ατυχήματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τον περασμένο μήνα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα σε ορυχείο στα περίχωρα της πόλης Jixi στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο σε δυστύχημα σε άλλο ανθρακωρυχείο στην ίδια επαρχία, ενώ τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Κουεϊτσόου της νοτιοδυτικής Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα