ΑΘΗΝΑ
02:53
|
22.05.2024
Η επίθεση έλαβε χώρα 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυραυλική επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα γνωστοποίησε η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO), εκδίδοντας σήμα προς τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή να είναι «εξαιρετικά προσεκτικά».

Η επίθεση έλαβε χώρα 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης, με την υπηρεσία να δηλώνει πως οι αρχές διεξάγουν έρευνα αναφορικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών Ambrey, το εν λόγω πλοίο είναι ένα πλοίο μεταφοράς φορτίου με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ιδιοκτησίας των ΗΠΑ.

Νωρίς το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την κατάρριψη πυραύλου κρουζ, ο οποίος εκτοξεύθηκε από θέση των Χούθι της Υεμένης, κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα