ΑΘΗΝΑ
07:58
|
27.04.2024
Οι δορυφορικές επικοινωνίες με το σκάφος εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένες και παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν.
Το  πλοίο έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα (Ιράκ) με προορισμό την Αλιάγκα(Τουρκία)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πλήρωμα του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Μ/Τ «St.Nikolas», το οποίο κατασχέθηκε από το Ιράν και βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, επισκέφθηκε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα επισκέφτηκε ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα της Empire Navigation Inc, διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, αφότου έλαβε άδεια από τις ιρανικές αρχές, με σκοπό να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και να βεβαιωθεί για την ασφάλεια και την υγεία των μελών του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν 19 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις οικογένειες των μελών του πληρώματος,.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Empire Navigation Inc., διαχειρίστρια εταιρεία του Μ/Τ ST. NIKOLAS,  είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι νωρίτερα σήμερα ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού της φορέα (P&I Club), ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις Ιρανικές αρχές από την Κυριακή, εξασφάλισε άδεια και επισκέφτηκε το πλοίο. Συναντήθηκε με μέλη του πληρώματος προκειμένου να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και επιβεβαίωσε ότι όλοι είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Οι δορυφορικές επικοινωνίες με το σκάφος εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένες. Το ST. NIKOLAS παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν.

Συμπαραστεκόμενη ενεργά στις οικογένειες των αιχμαλωτισθέντων ναυτικών της, η Empire Navigation υλοποίησε μια υπηρεσία ψυχικής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η υπηρεσία αυτή θα συνεχίσει να προσφέρεται στις οικογένειες μέχρι την απελευθέρωση των ναυτικών – και φυσικά θα προσφερθεί και στους ίδιους μετά την επιστροφή τους και για όσο διάστημα κρίνουν σκόπιμο οι ειδικοί επιστήμονες.

Το  πλοίο έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα (Ιράκ) με προορισμό την Aliaga (Τουρκία), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ναυλωτής του πλοίου είναι η εταιρεία Tupras.

Η Empire Navigation ως διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή όλες τις αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές και συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μαζί τους, επικοινωνώντας παράλληλα σε συνεχή βάση και με τις οικογένειες των μελών του πληρώματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα