ΑΘΗΝΑ
03:02
|
21.06.2024
«Η Βόρεια Κορέα είναι ο πιο κοντινός μας γείτονας και εταίρος και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε συμπράξεις σε όλους τους τομείς».
Συσφίγγονται οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (15/1), ότι η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις με τον «εταίρο μας», τη Βόρεια Κορέα, σε όλους τους τομείς, και ότι θα χτίσει πάνω στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών τους, όταν συναντήθηκαν σε ρωσικές εγκαταστάσεις διαστημικής εκτόξευσης τον περασμένο χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή και υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ο πιο κοντινός μας γείτονας και εταίρος, με την οποία αναπτύσσουμε και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω συμπράξεις σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χουί ξεκίνα επίσκεψη στη Μόσχα.

«Η επίσκεψη είναι μια ανάπτυξη όλων των συμφωνιών που έγιναν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, όταν ο Κιμ το επισκέφθηκε και με βάση τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που είχε με τον Πούτιν. Ο διάλογος σε όλα τα επίπεδα θα συνεχιστεί… Προσβλέπουμε σε εντατικές και γόνιμες διαπραγματεύσεις».

Ο Πεσκόφ δήλωσε, ότι η Ρωσία ελπίζει ότι θα υπάρξει επίσκεψη του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από πρόσκληση του Κιμ, στο «άμεσο μέλλον» αλλά δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνηθεί καμία ημερομηνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα