ΑΘΗΝΑ
19:28
|
28.04.2024
H Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε «βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων», ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.
Τηλεοπτική οθόνη δείχνει πλάνα αρχείου από πυραυλική δοκιμή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Σεούλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς (IRBM), από περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνκ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, μερικές ημέρες μετά τις ασκήσεις πυροβολικού με πραγματικά πυρά, που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ κοντά στο θαλάσσιο όριο με τη Νότια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων προς την θάλασσα» ανοιχτά της ανατολικής της ακτής, ανέφερε το μικτό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του, με την είδηση να επιβεβαιώνεται και από την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Ο πύραυλος  προσγειώθηκε σε ύδατα έξω από την ΑΟΖ, της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας από το Τόκιο.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχουν οξυνθεί μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ του πρώτου της στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου τον Νοέμβριο.

Στα μέσα Νοεμβρίου, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν δοκιμές ενός κινητήρα στερεού καυσίμου για έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς που αναλυτές εκτιμούν πως θα μπορούσε να φτάσει ως τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και την βάση των ΗΠΑ στο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα ενσωματωμένα στερεά προωθητικά κάνουν τις εκτοξεύσεις πυραύλων πιο δύσκολο να ανιχνευθούν από ότι εκείνοι με υγρό καύσιμο, οι οποίοι δεν έχουν τόσο μεγάλο βεληνεκές.

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα αυξανόμενο οπλοστάσιο πυραύλων μικρού βεληνεκούς στερεού καυσίμου, αλλά οι υπάρχοντες πύραυλοι μέσου βεληνεκούς της, συμπεριλαμβανομένου του Hwasong-12, τροφοδοτούνται, προς το παρόν, από κινητήρες υγρού καυσίμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα