ΑΘΗΝΑ
06:32
|
04.05.2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας σημείωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν σκοπεύει να προκαλέσει μονομερώς, αλλά δεν σκοπεύει και να αποφύγει έναν πόλεμο.
Επίσκεψη σε σε επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας πραγματοποίησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η άσκηση πολιτικής αντιπαράθεσης με την Πιονγκγιάνγκ είναι αυτοκτονική για τη Σεούλ και, σε περίπτωση στρατιωτικής πρόκλησης, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το οπλοστάσιό της για την εξάλειψη της Νότιας Κορέας, ξεκαθάρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας.

«Εάν η Δημοκρατία της Κορέας επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της εναντίον του κράτους μας ή να απειλήσει την κυριαρχία και την ασφάλειά μας, δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλο μας το οπλοστάσιο, κάθε μέσο και δύναμη που διαθέτουμε, για να εξαλείψουμε πλήρως τη Δημοκρατία της Κορέας», ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

«Μέχρι οι γκάνγκστερ που κυβερνούν τη Δημοκρατία της Κορέας να συνειδητοποιήσουν τα λάθη της αυτοκτονικής πολιτικής της αντιπαράθεσης με τη ΛΔΚ, η δημοκρατία μας θα συνεχίσει πάντα με φυσικές πρακτικές ενέργειες, βασισμένες στις αρχές ενός δίκαιου αγώνα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να προκαλέσει «μονομερώς» «μεγάλα γεγονότα με την κατασταλτική της δύναμη» στην κορεατική χερσόνησο, αλλά «δεν πρόκειται να αποφύγει επίσης έναν πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιανουαρίου, οι παράκτιες μονάδες πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν ασκήσεις, εκτοξεύοντας 192 βολές σε υποθετικούς στόχους σε ύδατα κοντά σε δύο νοτιοκορεατικά νησιά βόρεια της Βόρειας Οριακής Γραμμής (NLL), την οποία η Σεούλ θεωρεί de facto θαλάσσια σύνορα. Σε απάντηση, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν ασκήσεις, πραγματοποιώντας περίπου 400 βολές.

Η διακορεατική συμφωνία της 19ης Σεπτεμβρίου 2018, για τη χαλάρωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, όρισε θαλάσσιες ουδέτερες ζώνες όπου απαγορεύεται η βολή πυροβολικού σε υποθετικούς στόχους. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Πιονγκγιάνγκ απέρριψε εντελώς τη συμφωνία, αφού η Σεούλ σταμάτησε να τηρεί ορισμένες από τις διατάξεις της ως απάντηση στην εκτόξευση ενός δορυφόρου πληροφοριών της Βόρειας Κορέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα