ΑΘΗΝΑ
12:32
|
20.05.2024
Έχει δώσει οδηγίες στους στρατιωτικούς του διοικητές να είναι έτοιμοι για την πιο σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε πρόκληση.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρετά το πλήθος κατά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2024 στην Πιονγκγιάνγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η κορεατική χερσόνησος πλησιάζει όλο και περισσότερο σε μια ένοπλη σύγκρουση και διέταξε τους στρατιωτικούς του διοικητές να προετοιμαστούν για την «σκληρότερη» απάντηση σε οποιαδήποτε «πρόκληση», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα Δευτέρα.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συναντήθηκε με τους στρατιωτικούς διοικητές του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τους επαίνεσε για την επίτευξη των καθηκόντων τους το 2023, μετέδωσε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέκρινε ξανά τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τη συνεχιζόμενη ένταση στην περιοχή. «Εάν ο εχθρός επιλέξει τον δρόμο των προκλήσεων και της στρατιωτικής σύγκρουσης εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο στρατός μας θα πρέπει να καταφέρει ένα θανατηφόρο πλήγμα για να τον εξολοθρεύσει, κινητοποιώντας όλα τα πιο σκληρά μέσα και δυνατότητες που διαθέτει, χωρίς δισταγμό», ανέφερε.

Μια μέρα νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε για έναν δεύτερο πόλεμο της Κορέας, τονίζοντας ότι η χερσόνησος διέρχεται μια «ανεξέλεγκτη κρίση» λόγω των «απερίσκεπτων» στρατιωτικών προκλήσεων από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδήλωσης για τον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας για το 2024, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «διάφορες μορφές στρατιωτικής απειλής» και ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για πόλεμο με τις ΗΠΑ, καθώς κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την τρέχουσα ένταση στην κορεατική χερσόνησο, με αφορμή της ενίσχυση της στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του 2023.

Μέσα στην ίδια χρονιά, αυτήν που μόλις τελείωσε, η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε αριθμό ρεκόρ δοκιμών όπλων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου (ICBM) και έθεσε, με επιτυχία, σε τροχιά έναν στρατιωτικό δορυφόρο, ενώ ανακοίνωσε σχέδια για τρεις ακόμη δορυφόρους στο διάστημα και περαιτέρω ανάπτυξη του οπλοστασίου της μέσα στο 2024.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ, στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του σήμερα Δευτέρα, τόνισε ότι θα ενισχύσει τις δυνατότητες προληπτικού χτυπήματος, αντιπυραυλικής άμυνας και αντιποίνων του στρατού του ως απάντηση στην πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας. «Η Δημοκρατία της Κορέας οικοδομεί γνήσια, διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος, όχι μια υποχωρητική ειρήνη που εξαρτάται από την καλή θέληση του αντιπάλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεραπετρίτης: Δεν αναμένεται αλλαγή στην εξωτερική πολιτική του Ιράν

Συλλυπητήρια από ξένες κυβερνήσεις για την απώλεια Ραϊσί

Πρώην ΥΠΕΞ του Ιράν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ υπεύθυνες για τη συντριβή του ελικόπτερου

Λαβρόφ: Ο Αγιατολάχ Ραΐσι και ο Αμίρ Αμπντολαχιάν αληθινοί φίλοι της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα