ΑΘΗΝΑ
05:45
|
02.05.2024
Βαλλιστικοί πύραυλοι στο Ιρακινό Κουρδιστάν και τη Συρία. «Δείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να πλήξουμε στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ», λέει το Ιράν.
Κατεστραμμένα κτίρια μετά από επιθέσεις με πυραύλους, στο Ερμπίλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον ισραηλινών «κέντρων κατασκοπείας» στην περιοχή Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, αλλά και στόχων του ISIL στη Συρία εξαπέλυσε το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις ακούστηκαν στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ, τα ξημερώματα της Τρίτης. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το περιφερειακό συμβούλιο ασφαλείας.

«Οι βαλλιστικοί πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν κέντρα κατασκοπείας και συγκεντρώσεις αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή», ανέφεραν οι IRGC, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε απάντηση στις πρόσφατες θηριωδίες του σιωνιστικού καθεστώτος, που προκάλεσαν τη δολοφονία διοικητών των Φρουρών και του Άξονα της Αντίστασης… ένα από τα κύρια στρατηγεία κατασκοπείας της Μοσάντ στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν καταστράφηκε με βαλλιστικούς πυραύλους», ανέφερε η ανακοίνωση του IRGC που μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Διαβεβαιώνουμε το έθνος μας ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις των Φρουρών θα συνεχιστούν μέχρι να παρθεί εκδίκηση και για την τελευταία σταγόνα αίματος των μαρτύρων», προστίθεται.

Όσο αφορά στα πλήγματα στη Συρία, κοντά στο Χαλέπι, οι Φρουροί της Επανάστασης έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις κατά των «υπεύθυνων τρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία, ιδιαίτερα του ISIL [ISIS]».

«Οι Φρουροί εντόπισαν και κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης των διοικητών τους και βασικών στοιχείων τους με μια σειρά βαλλιστικών πυραύλων ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές θηριωδίες στο Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν νωρίτερα αυτό το μήνα, που σκότωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους.

Οι πύραυλοι που έπληξαν τη Συρία πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκαν από περιοχή στο νοτιοδυτικό Ιράν, κατάφεραν δηλαδή να καλύψουν μια σημαντική απόσταση περίπου 1.200 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερης εμβέλειας πυραυλική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ από το Ιράν, σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Σαλτούκι, στρατιωτικό δημοσιογράφο της κρατικής ιρανικής ιστοσελίδας IRNA.

Το χτύπημα στέλνει μήνυμα στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε παρόμοια απόσταση από το Ιράν. «Σημαίνει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης απέδειξαν για πρώτη φορά στην πράξη τον ισχυρισμό τους ότι μπορούν να πλήξουν απευθείας και με ακρίβεια στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα