ΑΘΗΝΑ
02:05
|
02.05.2024
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν φρένο στα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού να παραδώσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο της Ακρόπολης σε ιδιωτική εταιρεία.
Τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που συνέχισαν σήμερα με τετράωρη στάση εργασίας τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην εκχώρηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε ιδιωτική εταιρεία και την παραχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης σε εργολάβο, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κασσελάκης συζήτησε με τους φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, προσπαθώντας να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό του πολιτισμού σε δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα δώσει την μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, με στόχο την θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν την θέση που τους αξίζει.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των αρχαιοφυλάκων. Ο αγώνας δεν είναι μόνο υπεράσπισης του οικουμενικού μνημείου μας, είναι και υπεράσπισης των θέσεων εργασίας» τόνισε σε δηλώσεις της η Κυριακή Μάλαμα, η οποία επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα χωρίς να έχει πάρει μέχρι στιγμής απάντηση.

«Είναι στα δικά μας καθήκοντα. Δεν έχουν κανένα λόγο να προσλάβουν εταιρεία» τόνισε στον κ. Κασσελάκη, η πρόεδρος των εργαζομένων στην Ακρόπολη, εξηγώντας γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι. «Αν το σύστημα δεν υποστηρίζεται σωστά, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα» πρόσθεσε με νόημα, σημειώνοντας ότι από το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία σύγχυση, ότι τάχα υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και δημιουργούνται ουρές. «Δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση των εισιτηρίων και τον έλεγχο» είπε.

Οι αρχαιοφύλακες είναι αποφασισμένοι να βάλουν φρένο στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων να παραδώσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο της Ακρόπολης με ανοιχτό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία, δαπανώντας 2 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια από τον προϋπολογισμό του ΟΔΑΠ, για μια υπηρεσία μάλιστα που οι ίδιοι εκτελούν στο πλαίσιο της βάρδιάς τους και καλύπτεται από τον μισθό τους, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα