ΑΘΗΝΑ
08:38
|
04.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες η δόνηση στην περιοχή, που δεν έχει σημαντικό ιστορικό σεισμικής δραστηριότητας, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.
Στις 7:20 το πρωί, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί, στον Αργολικό Κόλπο.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης προσδιορίστηκε σε απόσταση 101 χλμ. ΝΔ των Αθηνών, στον θαλάσσιο χώρο 16 χλμ. ΒΑ του Λεωνιδίου.

Κατά την ίδια ανάλυση το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14,5χλμ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δόνηση στην περιοχή, που δεν έχει σημαντικό ιστορικό σεισμικής δραστηριότητας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Μέγαρα και άλλες περιοχές τη Αττικής.

«Προηγήθηκαν λίγοι προσεισμοί, ήδη καταγράφονται μικρότεροι μετασεισμοί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Η περιοχή δεν έχει ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα, αλλά προς το παρόν δεν πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι ότι ο κίνδυνος πέρασε γιατί είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό», τόνισε.

Της κύριας δόνησης ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα μία δόνηση 2,5 Ρίχτερ στα 14 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, μία δόνηση 2,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, 2,5 Ρίχτερ στα 13 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου και ακόμα μία μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στα 15 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Άστρους Κυνουρίας.

Για προληπτικούς λόγους με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας θα παραμεινουν κλειστά σήμερα Τρίτη 16/1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα