ΑΘΗΝΑ
22:39
|
04.05.2024
Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και επτά πλημμεληματικού βαθμού άσκησε ο εισαγγελέας, ενάντια στους δύο συλληφθέντες, του 39χρονου και του 29 χρονου, οι οποίοι είναι και οι βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, κεντρικών προσώπων της Greek Mafia, αλλά και του Διονύση Μουζακίτη, γαμπρού του Ρουμπέτη.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς, που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια», είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη. Φέρονται επίσης πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, δύο προσώπων του συγγενικού κύκλου του Σακφτούρου και κατά προσώπου στην Κατερίνη.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός τρίτου ατόμου, που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο για πλημμελήματα, όπως λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα