ΑΘΗΝΑ
13:53
|
27.04.2024
Ο Ιρανός πρόεδρος ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί καταδίκασε τη δολοφονία μελών των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.
Διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια του κτιρίου στη Δαμασκό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σκληρά λόγια, ο Πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση του Σαββάτου σε συγκρότημα κτιρίων στην Δαμασκό που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ατόμων, ανάμεσά τους πέντε μελών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Κάνοντας λόγο για «άνανδρη δολοφονία», ο Ιρανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει στις «σιωνιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο Ραϊσί εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των πέντε μελών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ενώ αναφέρθηκε και σε κατάφωρη παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, από την πλευρά του, τόνισε ότι τα ισραηλινά πλήγματα δεν θα αποτρέψουν την Τεχεράνη από το να συνεχίσει να επιχειρεί σε όλη την περιοχή.

«Οι δραστηριότητες των Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας θα συνεχιστούν με ισχύ», έγραψε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο X.

«Το ισραηλινό καθεστώς είναι ο κύριος συνεργός των τρομοκρατικών κινημάτων και ο νούμερο ένα εχθρός της ασφάλειας σε όλη την περιοχή. Αναμφίβολα, η ήττα των Σιωνιστών ενάντια στη θέληση του λαού στη Γάζα δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με τέτοιες άνανδρες τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο IRGC ανακοίνωσε ότι πέντε από τα μέλη του που υπηρετούσαν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Συρία, καθώς και Σύριοι στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη συνοικία Mazzeh της Δαμασκού.

Αναγνώρισε τους δολοφονημένους Ιρανούς ως Χοτζατολάχ Ομίντβαρ, Αλί Ακαζαντέχ, Χοσεΐν Μοχαμάντι, Σαΐντ Καρίμι και Μοχαμάντ-Αμίν Σαμαντί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα