ΑΘΗΝΑ
04:18
|
02.05.2024
Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να καλέσει τις ακραίες φωνές να χαμηλώσουν τους τόνους, ενώ δεν αναμένεται να δώσει συνέχεια στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Υπό τον μακαριώτατο Ιερώνυμο η συνάντηση των 82 Μητροπολιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό την προεδρία του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, η Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Κεντρικός εισηγητής αναμένεται να είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος που ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά οι 82 μητροπολίτες που συμμετέχουν στην Σύνοδο θα συζητήσουν διεξοδικά για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγεριών και της τεκνοθεσίας. Ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Νέας Ιωνίας και αρκετοί άλλοι οι οποίοι κάνουν έχουν έως τώρα εκφραστεί με πολύ σκληρό τρόπο για το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, αναμένεται να απευθύνει ισχυρό μήνυμα ενότητας στους κόλπους της Εκκλησίας, καλώντας τις ακραίες φωνές να χαμηλώσουν τους τόνους, ενώ δεν αναμένεται να δώσει συνέχεια στο θέμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος έθεσε προ ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση της Συνόδου, με τη μορφή εγκυκλίου αναμένεται να διαβαστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλούν και επιστολές προς τους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι της αντίθεσης της Εκκλησίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος είχε θέσει προ ημερών, κύκλοι της Εκκλησίας αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα