ΑΘΗΝΑ
22:14
|
04.05.2024
Συζήτησαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική δύναμη στην Ερυθρά Θάλασσα και την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.
Λίγες μέρες μετά το τετ α τετ στα Χανιά, τα είπαν και στο τηλέφωνο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις επιθέσεις των Χούθι και την ελληνική συμμετοχή στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως και για την εντεινόμενη κρίση καθώς η ισραηλινή επίθεση στη σπέρνει για τέταρτο μήνα τον όλεθρο στη Λωρίδα της Γάζας, συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Χούθι, την φρεγάτα «Ύδρα» Κυριάκος Μητσοτάκης και Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στην «αντιμετώπιση των διευρυμένων προκλήσεων» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο πολιτικοί που στις αρχές του χρόνου τα είχαν πει και από κοντά στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά, «υπογράμμισαν τη βαθιά και διαρκή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τις κοινές αξίες που έχουν ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και την ουσιαστική συνεργασία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος θεμάτων. Επίσης, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός μίλησαν για τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων διέλευσης και ναυτικών ελευθεριών στην Ερυθρά Θάλασσα και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Επιχείρηση Prosperity Guardian» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο κ. Μητσοτάκης συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενόψει του επόμενου γύρου του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα