ΑΘΗΝΑ
20:09
|
30.04.2024
«Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς» δια στόματος Πρωθυπουργού.
Υπουργικό Συμβούλιο για ομόφυλα ζευγάρια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων, στη σκιά της χθεσινής απόφασης της Ιεράς Συνόδου (και μια μέρα μετά αφού νόσησε ο κ. Μητσοτάκης) και των εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, έκανε λόγο για σημαντικό βήμα για την ισοτιμία όλων των πολιτών αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων.

Σημεία εισήγησης του πρωθυπουργού:

  • Για την επιστολική ψήφο: Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη σε αυτή την ευκαιρία. Απορώ με τη σκόνη που σηκώθηκε για το θέμα αυτό. Πώς γίνεται να συμφωνούμε με την επιστολική στις Ευρωεκλογές και όχι στις Εθνικές Εκλογές; Ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αν απορριφθεί σήμερα, θα επανέλθει μετά τις Ευρωεκλογές. 
  • Μόνιμος κυβερνητικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας. 
  • Η Ελλάδα πλέον αντί να φοβίζει, μαγνητίζει. Αυτό φάνηκε και στο Νταβός. Η επενδυτική βαθμίδα λειτουργεί ως ένα πρόσθετο κίνητρο. 
  • Η χώρα μας ανήκει «εις τη Δύσιν». Οι αξίες μας είναι η μήτρα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. 
  • Για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Στόχος μας είναι να ξεπεραστούν εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος και οι δικαστικές αποφάσεις να εκδίδονται πολύ πιο γρήγορα. 
  • Για την ισότητα στον πολιτικό γάμο: Επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών. Επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. 
  • Αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια στην ελληνική κοινωνία και στο εσωτερικό των κομμάτων. 
  • Σε αυτόν τον διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις και σέβομαι όλες τις απόψεις. 
  • Το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το ισχύον πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Αποκλείει την ορολογία «γονέας 1» και «γονέας 2».
  • Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς. 
  • Ενα θέμα ισότητας δεν προσφέρεται για διχασμό. 
  • Έτσι υποδέχομαι τις θέσεις της Εκκλησίας.
  • Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πολλές πρακτικές λύσεις στις ανάγκες του κλήρου. 
  • Παρελθοντικές διαφωνίες δεν έβλαψαν τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. 

Όπως είπε, η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί από τους πολλούς. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα θέμα ισότητας που δεν προσφέρεται για διχαστικές προκλήσεις, ενώ σημείωσε ότι σέβεται απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας, προσθέτοντας ότι αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις.

«Έχουμε συζητήσει εκτενώς ήδη με τους βουλευτές μας για την ισότητα στο γάμο, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών που ήδη υπάρχουν, μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους. Συζητήσαμε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην κοινωνία, αλλά και στα κόμματα».

«Στον διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τις οποίες και σέβομαι. Ακούστηκαν και οι φωνές των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι».

Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε χθες (23/1) ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ τα μέλη του Σώματος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσαν, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να σταλούν επιστολές προς τους βουλευτές, να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φεβρουαρίου Εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο, ενώ θα εξουσιοδοτηθούν οι μητροπολίτες κάθε επαρχίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα