ΑΘΗΝΑ
08:22
|
28.04.2024
«Αν γεννιόταν Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Προφανώς το κριτήριο είναι τώρα μια πολιτική απόφαση», ισχυρίστηκε χρήστης του Χ.
Η Ουκρανή-Γιαπωνέζα Καρολίνα Σιίνο σαρώνει στα ιαπωνικά καλλιστεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Υπήρξαν φυλετικά εμπόδια και ήταν δύσκολο να γίνεις αποδεκτή ως Γιαπωνέζα», ήταν τα πρώτα λόγια της δακρυσμένη Καρολίνα Σιίνο σε άψογα ιαπωνικά, αφότου στέφθηκε Μις Ιαπωνία στα καλλιστεία τη Δευτέρα.

Το 26χρονο μοντέλο, που γεννήθηκε στην Ουκρανία, μετακόμισε στην Ιαπωνία σε ηλικία πέντε ετών και μεγάλωσε στη Ναγκόγια. Είναι η πρώτη πολιτογραφημένη πολίτης της Ιαπωνίας που κέρδισε το διαγωνισμό, αλλά η νίκη της πυροδότησε εκ νέου μια συζήτηση για το τι σημαίνει να είσαι Ιάπωνας.

Ενώ κάποιοι αναγνώρισαν τη νίκη της ως «σημάδι των καιρών», άλλοι είπαν ότι δεν μοιάζει με αυτό που θα έπρεπε μια «Μις Ιαπωνία».

Η νίκη της έρχεται σχεδόν 10 χρόνια αφότου η Αριάνα Μιγιαμότο έγινε η πρώτη διαφυλετική γυναίκα που στέφθηκε Μις Ιαπωνία το 2015.

Τότε, με μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα Αφροαμερικανό, η νίκη της κυρίας Μιγιαμότο έθεσε ερωτήματα σχετικά με το εάν ένα άτομο μικτής φυλής θα έπρεπε να είναι επιλέξιμο για να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Τώρα, το γεγονός ότι η κα Σιίνο δεν έχει ιαπωνική καταγωγή έχει αναστατώσει ορισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό το άτομο που επιλέχθηκε ως Μις Ιαπωνία δεν έχει κάποια σχέση με την Ιαπωνία, αλλά είναι 100% καθαρή Ουκρανή. Καταλάβετε ότι είναι όμορφη, αλλά αυτή είναι η “Μις Ιαπωνία”. Πού είναι η ιαπωνικότητα;» είπε μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

«Αν ήταν μισή Γιαπωνέζα, σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά είναι εθνοτικά 0% Γιαπωνέζα και δεν γεννήθηκε καν στην Ιαπωνία», είπε ένα άλλο σχόλιο.

Άλλοι είπαν ότι η νίκη της έστελνε το «λάθος μήνυμα» σε άλλους στη χώρα.

«Νομίζω ότι οι Ιάπωνες φυσικά (θα) έπαιρναν λάθος μήνυμα όταν μια Ευρωπαία κερδίζει τον τίτλο της πιο όμορφης Γιαπωνέζας»

Άλλοι αμφισβήτησαν εάν η επιλογή του μοντέλου που γεννήθηκε στην Ουκρανία ήταν πολιτική απόφαση.

«Αν γεννιόταν Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Προφανώς το κριτήριο είναι τώρα μια πολιτική απόφαση. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία», ισχυρίστηκε ένα άτομο στο Χ.

Μετά την ανακοίνωση, η Άι Βάντα, η διοργανώτρια του διαγωνισμού Miss Japan Grand Prix, είπε ότι το γεγονός «μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τι είναι η ιαπωνική ομορφιά».

Η κ. Βάντα πρόσθεσε: «Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένη… Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά υπάρχει σταθερά στην καρδιά μας».

Αντηχεί αυτό που είχε ανακοινώσει η κα Σιίνο στο Instagram νωρίτερα πέρυσι, όταν έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα, λέγοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται Γιαπωνέζα», αλλά στο μυαλό της «έγινε Γιαπωνέζα» επειδή είχε μεγαλώσει στην Ιαπωνία.

Και καθώς αποδέχτηκε το τρόπαιό της ως Μις Ιαπωνία 2024, είπε ότι η κατάκτηση του τίτλου ήταν «ένα όνειρο».

«Το να αναγνωρίζομαι ως Γιαπωνέζα σε αυτόν τον διαγωνισμό με γεμίζει ευγνωμοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα