ΑΘΗΝΑ
13:38
|
18.05.2024
Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι τα περιφερειακά αγροτικά συνδικάτα κάλεσαν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Γαλλίας -οι οποίες πλέον έχουν επεκταθεί και στα νοτιοδυτικά της χώρας- δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν χωρίς σταματημό έως ότου να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, χρησιμοποιώντας πέραν από τρακτέρ, μπάλες σανού και γεωργικά προϊόντα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δυσβάστακτη φορολόγηση στους επαγγελματίες του κλάδου.

«Όλα τα σενάρια είναι ακόμη ανοικτά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Arnaud Gaillot, επικεφαλής του σωματείου «Νέοι Αγρότες» (Jeunes Agriculteurs), στην ερώτηση εάν οι αγρότες θα συνεχίσουν με διακοπή της κυκλοφορίας και στο Παρίσι, την ερχόμενη Παρασκευή κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο ο νέος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, θα ανακοινώσει προτάσεις αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Le Parisien, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι τα περιφερειακά αγροτικά συνδικάτα κάλεσαν τα μέλη τους να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, ότι θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στα πιθανά σημεία ανάφλεξης, ώστε να μην ενταθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Ο επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα