ΑΘΗΝΑ
12:08
|
20.05.2024
Η φρεγάτα «Alsace» τύπου FREMM διέσχισε το κανάλι του Σουέζ και εισήλθε στην περιοχή της Ερυθράς στις 21 Ιανουαρίου.
Η φρεγάτα Alsace
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ακόμα πολεμικό πλοίο έστειλε η Γαλλία στην Ερυθρά Θάλασσα, με σκοπό «να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας», σύμφωνα ανακοίνωση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις των ΗΠΑ και Βρετανίας στο έδαφος της Υεμένης.

Η φρεγάτα «Alsace» τύπου FREMM (Ευρωπαϊκή φρεγάτα αεράμυνας πολλαπλών αποστολών) του Γαλλικού Ναυτικού, διέσχισε το κανάλι του Σουέζ και εισήλθε στην περιοχή της Ερυθράς στις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο στρατός επιβεβαίωσε ότι το πολεμικό πλοίο κατέφθασε στην περιοχή. «Από τη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι το Στενό του Ορμούζ, οι γαλλικές δυνάμεις έχουν δεσμευτεί για την ναυτική και περιφερειακή ασφάλεια έναντι σε κάθε απειλή», έγραψε ο γαλλικός στρατός στο Χ.

Σε ξεχωριστή ανάρτησή της, η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη (EUNAVFOR) καλωσόρισε τη γαλλική φρεγάτα.

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλοία τους παραμένουν υπό εθνική διοίκηση και προτεραιότητά τους είναι να συνοδεύουν πλοία γαλλικών συμφερόντων.

Το γαλλικό πολεμικό πλοίο Languedoc βρίσκεται ήδη στη περιοχή, περιπολώντας στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ από τις 8 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στη διεθνή αποστολή που έχει σχηματιστεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για την προστασία των εμπορικών πλοίων στην περιοχή, από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα