ΑΘΗΝΑ
14:40
|
02.05.2024
Το Ιράκ είναι μάρτυρας σχεδόν καθημερινών επιθέσεων από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στο κοίτασμα Χορ Μορ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση drone σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ιράκ, τη νύχτα της Πέμπτης, οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της παραγωγής, με αποτέλεσμα μεγάλες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, αναφέρουν τοπικές πηγές.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε το κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ στην περιοχή Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο Ιράκ καταστρέφοντας δεξαμενή αποθήκευσης αερίου, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς, σύμφωνα με την εταιρεία Dana Gas που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συμμετέχει στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε και η επανέναρξη των εργασιών αναμένεται σύντομα.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Ιράκ Αλίνα Ρομανόφσκι καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «εκθέτει εκατομμύρια ανθρώπους σε διακοπές ρεύματος στα μέσα του χειμώνα».

Το Ιράκ είναι μάρτυρας σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τον Οκτώβριο, με στόχο κυρίως βάσεις στις οποίες εδρεύουν στρατεύματα που ανήκουν στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό την Πέμπτη, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά που στόχευε τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια βάση κοντά στο αεροδρόμιο Ερμπίλ, στην περιοχή του βόρειου Ιράκ καταρρίφθηκε από αεράμυνα, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα