ΑΘΗΝΑ
15:25
|
27.04.2024
Εξ αποστάσεως… θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 29/1 οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα  να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας. Αφορμή για την εγκύκλιο είναι οι καταλήψεις σε πολλές σχολές των ΑΕΙ στη χώρα εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε προ ημερών ο υπουργός Παιδείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως είναι επιτρεπτή η διεξαγωγή φοιτητικών εξετάσεων (γραπτών και προφορικών) μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή τη χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Στην ίδια εγκύκλιο ο Πιερρακάκης αναφέρει επίσης πως οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν ότι τα ειδικότερα θέματα των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης ρυθμίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι., εφόσον έχει εκδοθεί, ο οποίος, σημειωτέον, εκδίδεται με απόφαση της Συγκλήτου κατόπιν πρότασης του Πρύτανη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα