ΑΘΗΝΑ
20:14
|
21.04.2024
Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, οι φοιτητές ξεκαθάρισαν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, δεν θα περάσει. 
Φωτογραφία: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρόμενοι για την παρέμβαση του εισαγγελέα στις καταλήψεις.

Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, με τουλάχιστον δύο κλούβες, πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, ξεκαθαρίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, δεν θα περάσει. 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την αυταρχική διολίσθηση της κυβέρνησης να βάλει εισαγγελείς για να κάμψει τον αγώνα τους ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο. «Θέλουμε πτυχία για να χούμε δουλειά κι όχι για να βγάζουν κέρδη τα ιδιωτικά» φώναξαν στα συνθήματά τους οι φοιτητές.

Πατήστε μέσα

Οι φοιτητές δήλωσαν, ότι δεν τρομοκρατούνται και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από γενικές συνελεύσεις και πορείες, όπως την Πέμπτη στις 12:00 στα Προπύλαια προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο.

902.gr

902.gr

«Στον δίκαιο και τίμιο αγώνα μας απαντάνε με καταστολή – Δεν θα περάσει» αναφέρει το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονται είναι «Θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές, δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει» και «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές».

902.gr

Οι φοιτητές τόνισαν, ότι όπως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να συκοφαντήσει τον αγώνα τους μιλώντας για «μειοψηφίες», ούτε να τους εκβιάσει με τη «χαμένη εξεταστική», έτσι και τώρα θα αποτύχει στην προσπάθεια που κάνει να τους τρομοκρατήσει μέσα από την εισαγγελική εντολή.

902.gr

Στη Θεσσαλονίκη, παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, πραγματοποιούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Χημικού, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Χωροταξίας, ΦΠ, Γαλλικού και ο ΣΟΦΕΘ.

Στο κάλεσμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, αναφέρουν:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια!

Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή! Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις.

Αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες. Στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση!

Έχουμε ήδη πετύχει την πρώτη νίκη! Την ώρα που διαρκώς μας διατυμπάνιζαν ότι το νομοσχέδιο θα αποτελεί νόμο του κράτους μέχρι τα τέλη του Γενάρη, η κυβέρνηση δεν το έχει φέρει καν σε δημόσια διαβούλευση. Προσπαθεί να αποφύγει να τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο γιατί γνωρίζει την μεγάλη αντίδραση των φοιτητών και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κουβέντα.

Είναι γελασμένη! Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας δυναμώσει!

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Βουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες εν μέσω αντιπαλότητας Ινδίας-Κίνας

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα