ΑΘΗΝΑ
17:39
|
03.05.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι «το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα».
Παύλος Μαρινάκης: Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε νοσηρές μειοψηφίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτυρόμενοι για την παρέμβαση του εισαγγελέα στις καταλήψεις. Αυτούς τους φοιτητές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αποκάλεσε «νοσηρές μειοψηφίες».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης απέστειλε την περασμένη Πέμπτη ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία υπογραμμίζει ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οι εξετάσεις των πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και υπογράμμισε: «Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων των φοιτητών. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε νοσηρές μειοψηφίες», σχολίασε δηκτικά.

«Οφείλουμε να σεβαστούμε τους κόπους και την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανοιχτά Πανεπιστήμια και θα προστατέψουμε με όσα μέσα διαθέτει η Πολιτεία τις θυσίες των οικογενειών από το υστέρημά τους για τις σπουδές των παιδιών τους», κατέληξε μιλώντας για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα