ΑΘΗΝΑ
01:28
|
28.04.2024
«Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς» το Σωματείο Επισιτισμού ν. Αττικής απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα.
ιασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασία, ζητά το συνδικάτο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αττική, απαιτεί με υπόμνημα προς το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής, ζητώντας παράλληλα να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους διανομείς.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο στο υπόμνημά του:

Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε συνθήκες χιονιά.

Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς, απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα, με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι  σε συνθήκες παγετού, χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας. 
  • Ένταξη των διανομέων, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα