ΑΘΗΝΑ
16:44
|
04.05.2024
Ο χρόνος έναρξης λειτουργίας της σχολής θα εξαρτηθεί από το νομικό πλαίσιο για τη θέσπιση μη κρατικών AEI που αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ίδρυση του πρώτου παραρτήματος ξένου ιδιωτικού ΑΕΙ στην Ελλάδα, προτού καλά καλά κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στην βουλή προς συζήτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η εταιρία «CVC» ( η οποία ελέγχει τα νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν κ.α. και θεωρείται ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης νοσοκομείων στην Ελλάδα) και το ιδιωτικό κυπριακό ΑΕΙ «University of Nicosia», ίδρυσαν από κοινού επιχείρηση περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» ή «UNGBM Limited».

Μάλιστα, οι δύο συνέταιροι, προχώρησαν στην εξαγορά επιχείρησης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο στο Ελληνικό, το οποίο διαθέτει δομημένη επιφάνεια 8.000 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μέσου, η έκταση θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές της UNGBM, με το Πρύτανη του ιδιωτικού Πανεπιστημίου να δηλώνει στην Καθημερινή ότι ο χρόνος έναρξης λειτουργίας της σχολής θα εξαρτηθεί από το νομικό πλαίσιο για τη θέσπιση μη κρατικών AEI που αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή.

«Η CVC ορίζει τον σκοπό, ο Μητσοτάκης χορεύει»

Με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει πως η κυβέρνηση μετατρέπει τις ιατρικές σπουδές σε «μπίζνα», νομοθετώντας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της 30ης Ιανουαρίου της Καθημερινής, το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που θα ανοίξει στη χώρα μας θα είναι σχολή υγείας, παράρτημα του κερδοσκοπικού «University of Nicosia», θα ονομαστεί University of Nicosia Greece Branch Medical Limited, όπου Limited βλ. Ε.Π.Ε., Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, και θα ανήκει από κοινού στην μητρική κερδοσκοπική εταιρεία του ιδιωτικού “Πανεπιστημίου” της Λευκωσίας και στον όμιλο Hellenic Health Group, ιδιοκτησίας CVC. Το δε campus της ιδιωτικής αυτής επιχείρησης, της ΕΠΕ, θα είναι -που αλλού- στο Ελληνικό…

Το σχήμα δηλαδή έχει ως εξής: η CVC που ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην Ελλάδα, θα ανοίξει και ιατρική σχολή περιορισμένης ευθύνης για να στελεχώνει τις επιχειρήσεις της με προσωπικό που θα έχει η ίδια παράξει και μάλιστα έχοντας πληρωθεί αδρά για αυτό, ενδεχομένως δανείζοντας τους σπουδαστές τα δίδακτρα.

Μιλάμε για την ίδια εταιρεία, κατά παραγγελία της οποίας ο Κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε τον Ν.4999/2022 για τη διάλυση του ΕΣΥ, αίροντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τώρα, νομοθετεί ξανά υπέρ των συμφερόντων του κερδοσκοπικού αυτού fund, μετατρέποντάς το σε Κράτος εν Κράτει. Οι ιατρικές σπουδές θα μετατραπούν σε μπίζνα, σε φάμπρικα κερδοσκοπίας ιδιωτικών funds.

Σημειώνουμε πως τα πρώτα σχετικά δημοσιεύματα βγήκαν στη φόρα τον Αύγουστο του 2023. Μεθοδευμένο το έγκλημα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα