ΑΘΗΝΑ
22:38
|
04.05.2024
Στην ακτιβίστρια μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο σχεδόν 3.000 ευρώ.
Διαμαρτυρία ακτιβιστών στις 17 Οκτωβρίου στο Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Σουηδής ακτιβίστριας για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, για διατάραξη της δημόσιας τάξης, κατηγορία που της αποδόθηκε ύστερα από διαμαρτυρία έξω από μια διάσκεψη πετρελαίου και φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Λονδίνο.

Μαζί με άλλους διαδηλωτές, η Τούνμπεργκ είχε βρεθεί στις 17 Οκτωβρίου του 2023, έξω από πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, στο οποίο φιλοξενούταν το «Energy Intelligence Forum» και παρευρίσκονταν στελέχη των βασικότερων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου είχαν προχωρήσει σε 26 συλλήψεις ακτιβιστών.

Η 21χρονη ακτιβίστρια εμφανίστηκε στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ την Πέμπτη μαζί με τέσσερις άλλους συγκατηγορούμενους, ηλικίας από 19 έως 59 ετών, οι οποίοι, μαζί και η Τούνμπεργκ, στην πρώτη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη τον Νοέμβριο δήλωσαν αθώοι για το αδίκημα της διατάραξης της δημόσιας τάξης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ακτιβιστές, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους ακτιβιστές, κρατώντας πανό που έγραφαν «Οι περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες δεν είναι έγκλημα».

Σε περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάσει την Τουνμπεργκ, στην ακτιβίστρια μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 2.500 στερλινών, δηλαδή σχεδόν 3.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα