ΑΘΗΝΑ
02:05
|
22.05.2024
Οι αγρότες θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η Agrotica.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις , με αφορμή την έκθεση Agrotica που ξεκίνησε σήμερα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με τα τρακτέρ τους οι αγρότες μπήκαν στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη και παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγρότες από το Κιλκίς, την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, την Χαλκιδική. Στην κορυφή της πομπής βρισκόταν ένα τετρακίνητο όχημα, με πένθιμες σημαίες που μεταφέρει ένα μαύρο φέρετρο, το οποίο συμβολίζει, όπως λένε οι αγρότες, τον θάνατο της αγροτιάς.

Από την ανατολική είσοδο της πόλης μελισσοκόμοι με τα αγροτικά τους μπήκαν και αυτοί στην Θεσσαλονίκη για να ενωθούν στο μπλόκο στην ΧΑΝΘ.

«Συμμετέχουμε και εμείς στις κινητοποιήσεις. Έχουμε έρθει με 100 φορτηγά και αυτό που ζητάμε είναι πολιτική βούληση και εφαρμογή του νόμου για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και του νοθευμένου μελιού» υπογράμμισε ο πρόεδρος των μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χίτογλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, Διαμαντή Διαμαντόπουλο, οι αγρότες θα παραδώσουν το απόγευμα ένα ψήφισμα στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη. «Εξηγούμε την κατάσταση που υπάρχει στον αγροτικό τομέα, αναφέρουμε τα βασικά αιτήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και ζητάμε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, Γιαννιτσών Γιώργος Σιδηρόπουλος, υπογράμμισε: «τέτοια συγκέντρωση και διαμαρτυρία δεν έχει ξαναγίνει. Ήρθαμε με 155 τρακτέρ από Πέλλα και Κουφάλια και συνολικά μπορεί να ξεπερνάμε και τα 400. Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματα μας, στο κόστος παραγωγής στο ρεύμα, στα πετρέλαια και στα εφόδια. Θέλουμε διάλογο, πιστεύουμε όμως οτι θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις. Δε θέλουμε προσχηματικό και ανούσιο διάλογο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αγρότες θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της σήμερα το απόγευμα με τα εγκαίνια να τελεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενακης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα