ΑΘΗΝΑ
14:48
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί επίσης να απαγορεύσει την ψηφοφορία στο έδαφος της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου.
Συνοριακό πέρασμα στην Υπερδνειστερία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να ανοίξει εκλογικά τμήματα προκειμένου να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μάρτη οι Ρώσοι πολίτες που ζουν στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης Υπερδνειστερίας, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ιγκόρ Γκρόσου σε συνέντευξή του στο Jurnal TV .

«Πιστεύω ότι θα ήταν παράνομο να ανοίξουν εκλογικά τμήματα σε έδαφος που δεν ελέγχεται από το Κισινάου, χωρίς την έγκριση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», είπε, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να συνεχίσει την τακτική παλαιότερων που έκαναν «τα στραβά μάτια» και επέτρεπαν στους Ρώσους κατοίκους της Υπερδνειστερίας να ψηφίσουν.

Ο Γκρόσου, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δράσης και Αλληλεγγύης της Μολδαβίας, τόνισε ότι το Κισινάου, θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την ψηφοφορία και δεν θα αφήσει Ρώσους εκλογικούς αξιωματούχους και διοργανωτές να προσεγγίσουν την ημιαυτόνομη περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει την ψηφοφορία, ακόμα και στο έδαφος της Ρωσικής Πρεσβείας στο Κισινάου.

Οι σχέσεις μεταξύ Κισινάου και Μόσχας ψυχράνθηκαν το 2021 μετά την άνοδο στην εξουσία της προέδρου Μάγια Σάντου και του φιλοευρωπαϊκού Κόμματος Δράσης και Αλληλεγγύης και στη συνέχεια το 2022, όταν η Μόσχα κατηγόρησε το Κισινάου για εχθρικές ενέργειες, ενώ η Μολδαβία εκτόξευσε κατηγορίες για ανάμειξη της Μόσχας στις εσωτερικές υποθέσεις της. Τότε, η Μολδαβία ζήτησε την απέλαση πολλών δεκάδων υπαλλήλων της Ρωσικής Πρεσβείας από τη χώρα, με την Μόσχα να ανταποδίδει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα