ΑΘΗΝΑ
11:33
|
28.04.2024
Σε διάστημα δύο ετών φέρεται να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμούς από δωρεές, εκ των οποίων 600.000 ευρώ φέρεται να επενδύθηκαν σε στοιχηματικές εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκαταρκτική έρευνα για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εις βάρος του ιδρυτή της συλλογικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, και τα συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάστημα δύο ετών έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ στους επίμαχους λογαριασμούς από δωρεές, από τους οποίους στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων το ποσό των 600.000 ευρώ φέρεται να επενδύθηκε σε στοιχηματικές εταιρείες.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από  το Τμήμα Προστασίας  Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, το οποίο θα ζητήσει  έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών, όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε ότι θα απομακρυνθεί προσωρινά από την διοίκηση της συλλογικής κουζίνας, έως ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας ενώπιον των αρμόδιων αρχών».

«Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να μην εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμα και θυμό Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα