ΑΘΗΝΑ
02:36
|
28.04.2024
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους στόχους του σιωνιστικού καθεστώτος και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, λέει η Τεχεράνη.
Πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης στους ολονύκτιους βομβαρδισμούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Στρατηγικό λάθος» των Ηνωμένων Πολιτειών, που το μόνο που θα πετύχει είναι να ανεβάσει την ένταση και να εντείνει την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, χαρακτήρισε το Ιράν, τις αμερικανικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον 85 στόχων φιλοϊρανικών δυνάμεων και πολιτοφυλακών, στο Ιράκκαι την Συρία,

Στην πρώτη απάντηση της Τεχεράνης στα πλήγματα των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, τόνισε ότι οι αμερικανικές επιθέσεις αποτελούν «παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας, παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σαφή καταστρατήγηση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Οι επιθέσεις απλώς υποστηρίζουν τους στόχους του σιωνιστικού καθεστώτος και εμπλέκουν όλο και περισσότερο την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην περιοχή σε μια προσπάθεια να επισκιάσει τα εγκλήματα στη Γάζα», ανέφερε.

«Η συνέχιση τέτοιων περιπετειών αποτελεί απειλή για την περιφερειακή και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος, καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης.

Η ιρανική ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι ρίζες της έντασης και της κρίσης στην περιοχή ανάγονται στην κατοχή από το ισραηλινό καθεστώς και στη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων αυτού του καθεστώτος στη Γάζα και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων με την απεριόριστη υποστήριξη των ΗΠΑ».

«Η επιστροφή της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή δεν μπορεί να καταστεί δυνατή παρά μόνο μέσω της εστίασης στη βασική αιτία της κρίσης και την επίλυσή της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, ανάμεσά τους και άμαχοι, στο Ιράκ και 18 στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα