ΑΘΗΝΑ
20:31
|
28.04.2024
Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ.
Μαχητές της Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «βάζουν λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και πως «φέρουν πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε σε μια ανακοίνωση στα αγγλικά η Χαμάς.

«Δηλώνουμε πως η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη όσο δεν σταματούν η σιωνιστική [ισραηλινή] επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η οργάνωση.

Η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ρωσία καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία και πως η κατάσταση πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι προφανές πως τα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες ώστε να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη σύγκρουση. Εξαπολύοντας επιθέσεις, σχεδόν χωρίς παύση, σε εγκαταστάσεις φερόμενων ως φιλοϊρανικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στη σύγκρουση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα