ΑΘΗΝΑ
06:24
|
18.05.2024
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε στις δηλώσεις του Λευκού Οίκου, κατά τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πλήξει το Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση στα εδάφη του, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ως απάντηση στις δηλώσεις του Λευκού Οίκου, κατά τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πλήξει το Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Καναάνι, δήλωσε πως «Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές της για να δώσει μια απάντηση που θα κάνει τους επιτιθέμενους να μετανιώσουν για τις ενέργειές τους», κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.

«Άλλοι έχουν ήδη αναγνωρίσει αυτή τη ικανότητα και τη δύναμη, και θα το σκεφτούν δύο φορές πριν προβούν σε οποιαδήποτε άδικη ενέργεια», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Καναάνι καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές την Υεμένη, στο Ιράκ και τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τις «απερίσκεπτες» και «παράνομες», υποστηρίζοντας πως πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πλήρους υποστήριξης των δύο χωρών προς το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανακοίνωσαν το Σάββατο τον βομβαρδισμό δεκάδων στόχων στο έδαφος της Υεμένης, ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Την Κυριακή, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα χτυπήματα κατά πυραυλικών συστημάτων των Χούθι τα οποία, κατά τους ίδιους, ήταν όλοι έτοιμοι να εκτοξευθούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, υποσχέθηκε σε ανακοίνωσή του πως οι επιθέσεις αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα