ΑΘΗΝΑ
23:14
|
02.05.2024
Μετά από ψηφοφορία των κατοίκων του Παρισιού, το 54,55% αποφάσισε υπέρ μιας απότομης αύξησης των τιμών στάθμευσης για SUV μέσα στην πόλη.
Άνοδος στις τιμές στάθμευσης των SUV στο Παρίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Παριζιάνοι ενέκριναν μια απότομη αύξηση των τιμών στάθμευσης για SUV στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς οι προτάσεις εγκρίθηκαν από το 54,55% των ψηφοφόρων.

Αυτή η δράση τριπλασιάζει τα ποσά στάθμευσης για αυτοκίνητα βάρους 1,6 τόνων ή περισσότερο σε 18 ευρώ την ώρα στο εσωτερικό του Παρισιού.

Η ψηφοφορία προκηρύχθηκε από τη δήμαρχο Αν Ινταλγκό, η οποία υποστήριξε ότι τα SUV είναι επικίνδυνα και βλαβερά για το περιβάλλον.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι του κεντρικού Παρισιού είχαν δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμα, καθώς η στάθμευση στους δρόμους για τους κατοίκους της περιοχής θα παραμείνει αμετάβλητη.

Η δράση απευθύνεται κυρίως σε άτομα από τα προάστια που οδηγούν στο κέντρο της πρωτεύουσας για την ημέρα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις για τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τους οδηγούς ταξί, τους εμπόρους, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τα άτομα με αναπηρία.

Η κ. Ινταλγκό είναι στην εξουσία για σχεδόν 10 χρόνια. Κατά τη θητεία της ως δήμαρχος, πολλοί δρόμοι του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων των όχθεων του ποταμού Σηκουάνα, έχουν πεζοδρομηθεί.

Έχει επίσης κατασκευαστεί ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, σε μια προσπάθεια αποθάρρυνσης της οδήγησης.

Οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι τα SUV καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα από άλλα αυτοκίνητα και ότι η κατασκευή και η χρήση τους παράγουν περισσότερες επιβλαβείς εκπομπές.

Οι υποστηρικτές της κίνησης σημειώνουν επίσης ότι τα ψηλά οχήματα είναι πιο θανατηφόρα από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα όταν εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Ωστόσο, τόσο οι ομάδες οδηγών όσο και τα στελέχη της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο σχέδιο, λέγοντας ότι η ταξινόμηση των SUV είναι παραπλανητική καθώς πολλά οικογενειακά αυτοκίνητα θα επηρεαστούν.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Κριστόφ Μπεσύ, ένας κεντρώος, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι η προσαύξηση ισοδυναμούσε με «τιμωρητικό περιβαλλοντισμό».

Τον περασμένο Απρίλιο, η κ. Ινταλγκό κέρδισε ένα δημοψήφισμα της πόλης για την απαγόρευση της ενοικίασης ηλεκτρονικών σκούτερ από τους δρόμους του Παρισιού. Ωστόσο, λιγότερο από το 8% των δικαιούχων κατοίκων ψήφισαν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα