ΑΘΗΝΑ
06:36
|
25.04.2024
«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σε 12 από τους φοιτητές ασκήθηκαν κατηγορίες,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν, αργά χθες το βράδυ, όλοι οι φοιτητές οι οποίοι προσήχθησαν νωρίτερα μετά την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στην υπό κατάληψη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Κατά την έξοδό τους από το κτήριο της αστυνομίας οι 18 φοιτητές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους που παρέμεναν για ώρες απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 12 από τους φοιτητές ασκήθηκαν κατηγορίες, για «διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη της εισβολής MAT στη Νομική Κομοτηνής

Την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή τους φοιτητές που αγωνίζονται, προκειμένου με την βία να επιβάλλει τους όρους της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση, τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών και τις προσαγωγές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Αυτά είναι τα προσφιλή «εργαλεία» της κυβέρνησης» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:«Δεν ξεχνάμε: Η κυβέρνηση ξεκίνησε με υποτιμητικές δηλώσεις για τον εκπαιδευτικό κόσμο που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της. Ενθάρρυνε την Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις. Πίεσε για την απόφαση των ψηφιακών εξετάσεων, που αμφισβητούνται έντονα ως προς το αδιάβλητο, πλήττοντας και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων». 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών, τις  προσαγωγές. Αυτά είναι τα προσφιλή «εργαλεία» της κυβέρνησης. Σήμερα, απέναντι στον φοιτητικό κόσμο. Αύριο απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα διεκδικήσει το δίκιο της. 

Δεν ξεχνάμε: Η κυβέρνηση ξεκίνησε με υποτιμητικές δηλώσεις για τον εκπαιδευτικό κόσμο που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της. Ενθάρρυνε την Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις. Πίεσε για την απόφαση των ψηφιακών εξετάσεων, που αμφισβητούνται έντονα ως προς το αδιάβλητο, πλήττοντας και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Μείωσε βίαια τους εισακτέους στα πανεπιστήμια με την ΕΒΕ, για να δημιουργήσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια, τώρα δρομολογεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, αρνούμενη να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων πανεπιστημίων. Κι όποιος διαφωνεί έξω από τα όρια της αρεσκείας της, τον δέρνει, του ρίχνει χημικά και τον συλλαμβάνει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα