ΑΘΗΝΑ
01:05
|
01.05.2024
Διαβάστε βήμα-βήμα τη νέα διαδικασία εισόδου στα γήπεδα.
Είσοδος στα γήπεδα με νέα μέτρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχετικά με τα νέα μέτρα για τα γήπεδα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε, ότι η αγορά εισιτηρίων θα παραμείνει ανεπηρέαστη από τις πλατφόρμες, ενώ με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται η εγγραφή στο gov.gr wallet μέσω της ειδικής πλατφόρμας emep.gov.gr.

Η νέα διαδικασία εισόδου στα γήπεδα θα περιλαμβάνει μέτρα για τη νομοθεσία, τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία, αλλά και το «κλείδωμα» του εισιτηρίου στο κινητό.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr.

Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας.

Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία εισόδου στα γήπεδα περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Το εισιτήριο μεταφέρεται στο gov.gr wallet.
  • Στη συνέχεια σκανάρεται από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου
  • Τέλος το εισιτήριο μπαίνει αυτόματα στο κινητό του χρήστη.

Τα τουρνικέ εισιτηρίων σήμερα λειτουργούν με barcode και qr code, με τον στόχο να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Συγκεκριμένα για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το gov.gr wallet επιτρέπει την έκδοση εισιτηρίων για αυτά, εισάγοντας τον αριθμό του εισιτηρίου και τα στοιχεία του συνοδού του παιδιού, μετά από επιβεβαίωση μέσω αναγνώρισης μέσω SMS.

Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC.

Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet.

Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα