ΑΘΗΝΑ
06:57
|
03.05.2024
Έχει προγραμματιστεί σύσκεψη το Σάββατο, όπου θα συζητηθεί ένας ενδεχόμενος συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμβολικούς αποκλεισμούς που θα διαρκέσουν για λίγες ώρες έχουν προγραμματίσει αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, ύστερα από την απόφαση που έλαβαν στη συνάντηση που είχαν στη Νίκαια της Λάρισας, για κλιμάκωση και διοργάνωση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα με τρακτέρ, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στα αγροτικά μπλόκα των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό το απόγευμα από τις έξι στο ένα ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ στον κόμβο Μουδανιών αντίστοιχη κινητοποίηση, και ακριβώς την ίδια ώρα, θα γίνει επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στα δύο ρεύματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση με το αγροτικό μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προβούν και σήμερα σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 19.00, όπως έπραξαν και χθες. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αργά το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμούς σε κομβικά σημεία επί των εθνικών οδών, αλλά και της Εγνατίας οδού, προχωρούν και αγρότες στη Δυτική Μακεδονία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί το κλείσιμο του δρόμου από τις 3.30 ως τις 4.30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης και της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα, από τις 4 ως τις 5.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο Παρασκευή, οι αγρότες προτίθενται να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για τέσσερις ώρες, με παύση της κυκλοφορίας κυρίως των διερχομένων φορτηγών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

«Όλα είναι ανοιχτά και εφόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ανταποκριθεί στα όσα δικαίως ζητάμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον πρωτογενή τομέα, τότε δεν αποκλείεται να ακολουθήσουμε σκληρότερη στάση», σημειώνει ο αγρότης Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα