ΑΘΗΝΑ
09:32
|
03.05.2024
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συζήτηση μεταξύ Μητσοτάκη-αγροτών στις 12/2.
Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών την ερχόμενη Δευτέρα (12/2) άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ωστόσο, ως κεντρική προϋπόθεση έθεσε τους ανοιχτούς δρόμους.

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

«Έχει ληφθεί ένα αίτημα και ο πρωθυπουργός προτίθεται να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «το είπε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός στο Χαϊδάρι: ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει συνέχιση του διαλόγου.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να παρεμποδίζεται η διέλευση των πολιτών», ενώ εκτίμησε ότι «υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια τα οποία εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΠ».

«Ανήκουμε σε μια παράταξη, τη ΝΔ, που είναι η πρώτη που θέτει ζήτημα ήπιας προσαρμογής στην πράσινη μετάβαση, κάτι που δεν υποστηρίζουν όλοι αυτοί που συκοφαντούν την Ελλάδα», προσέθεσε, υποστηρίζοντας ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών που περιγράφονται στα κείμενά τους έχουν ήδη υλοποιηθεί, είτε εν μέρει είτε συνολικά (ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, κ.λπ.), αλλά και επισημαίνοντας ότι μη εφαρμογή της ΚΑΠ θα σημαίνει ότι «θα χάσουν περίπου 2,8 δισ. ευρώ.

Φαντάζομαι ότι αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι να γίνει αναδιαπραγμάτευσή της. Είμαστε μια από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης που προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την επαναδιαπραγμάτευση, έχουμε εξηγήσει τους λόγους – εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλαγή συνθηκών – πρέπει να υπάρξει μια ήπια προσαρμογή και ήδη υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα