ΑΘΗΝΑ
05:18
|
05.05.2024
Κάνουν λόγο ακόμα και για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τους αγρότες άφησε ο πρωθυπουργός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και κατεβάζοντας τρακτέρ στην Αθήνα, εμφανίζονται οι αγρότες οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, αλλά και Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις, στη Νίκαια της Λάρισας.

Πριν από τη σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στη Λάρισα, ενώ στα Τρίκαλα σχεδιάζεται μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

«Τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ το περίγραμμα των επόμενων κινήσεών τους, παρουσίασαν αγρότες στη διάρκεια σύσκεψης στον Πλατύκαμπο, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας» ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Εν τω μεταξύ τα μπλόκα και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις ενισχύονται καθημερινά μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στον κόμβο Δερβενίου, στην Κουλούρα Ημαθίας, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στη Φλώρινα, στις Σέρρες, στον κόμβο της Καρδίτσας, στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, στο Ζάρκο Τρικάλων, στη Βόνιτσα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στη Σκάλα Αταλάντης, στην Εύβοια,  στην Αρκαδία, αλλά και στην Κρήτη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, που απέτυχε να καθησυχάσει την οργή των αγροτών σε όλη τη χώρα με τα που εξήγγειλε την Παρασκευή, τηρεί στάση αναμονής ενόψει της σημερινής συνεδρίαση, ενώ ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών.

«Ας δούμε πρώτα τις αποφάσεις τους» απάντησε χθες το βράδυ σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όταν του ζήτησαν να αποσαφηνίσει αν το αποκλείει, πρόσθεσε: «Εμείς, δεν αποκλείουμε τίποτα».

Διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, πάντως, χθες Δευτέρα αποκλείστηκε η εξαγγελία περαιτέρω μέτρων ανακούφισης για τους αγρότες. «Οι πόροι που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε, από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα