ΑΘΗΝΑ
19:53
|
18.05.2024
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μονόδρομος» φαίνεται να είναι η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, ύστερα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες δεν κάλυψαν ούτε κατ’ ελάχιστο τους αγανακτισμένους αγρότες, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, ώστε να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν.

Το απόγευμα συνεδρίασε το μπλόκο του Πλατυκάμπου, ενόψει της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, έξω από τη Λάρισα. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε το ενδεχόμενο επ’ αόριστον κλεισίματος Εθνικών Οδών και τελωνείων ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα και η διεξαγωγή μεγάλου συλλαλητήριου.

«Αύριο, στη Νίκαια της Λάρισας θα έρθουν μπλόκα απ’ όλη τη χώρα και εκεί θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν, γι’ αυτό και συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

«Να βγούμε με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό, που είναι αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμά μας», πρότεινε ο πρόεδρος, και συνέχισε λέγοντας:

«Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

«Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Χρήστος Σιδερόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα