ΑΘΗΝΑ
21:48
|
03.05.2024
«Δεν είμαστε πολλοί απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής στο υπουργικό συμβούλιο. Είμαι ένας εξ αυτών. Δεν έγινε παρέμβαση», δήλωσε κατηγορηματικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις δηλώσεις του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλη Χρυσομάλλη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δηλώνοντας πως δεν ήταν ο ίδιος αυτός που κάλεσε τα ΜΑΤ στην κατάληψη της Σχολής από τους φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι δεν έγινε παρέμβαση από τον ίδιο ή άλλο μέλος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «Η επιχείρηση- που μακάρι να μη χρειαζόταν- έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά του κοσμήτορα. Η συνέχεια μας δημιουργεί απορίες».

«Δεν είμαστε πολλοί απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής στο υπουργικό συμβούλιο. Είμαι ένας εξ αυτών. Δεν έγινε παρέμβαση», δήλωσε κατηγορηματικά.

Στη συνέχεια, στράφηκε κατά του κοσμήτορα της σχολής, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, και διερωτήθηκε γιατί ο κύριος Χρυσομάλλης «ενώ έκανε το καθήκον του, στη συνέχεια φοβούμενος τις μειοψηφίες, μη έχοντας σθένος, έριξε το μπαλάκι στους φοιτητές του, που αυτή τη στιγμή είναι στόχοι αυτών των μειοψηφιών».

Πάντως, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η επέμβαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των πρυτανικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κοσμήτορας είχε αποκαλύψει, μιλώντας στο OneTv, ότι η επέμβαση της αστυνομίας, που κατέληξε στη σύλληψη 12 φοιτητών, έγινε κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης από πρώην απόφοιτο του ιδρύματος και νυν υπουργό της κυβέρνησης.

«Η επέμβαση στη Νομική σχολή Κομοτηνής, η οποία ήταν στην μία από τις επτά πανεπιστημιακές σχολές που ήταν κατειλημμένες στο πανεπιστήμιο -σας θυμίζω ότι 5 τμήματα της πολυτεχνικής στην Ξάνθη είναι κατειλημμένα εδώ και δέκα μέρες- και μαζί με εμάς, ξεκίνησε κατάληψη και η ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα ενδεχόμενα να είναι πιο σοβαρά γιατί μπορεί η κατάληψη να θίγει και την λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που εξυπηρετεί όλο το λαό της Θράκης. Τώρα γιατί έγινε στην Νομική Θράκης; Νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω. Ήταν μία κυβερνητική απόφαση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω», ανέφερε ο κύριος Χρυσομάλλης.

Η δήλωση αυτή φωτογραφίζει τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής. Μάλιστα, ο κύριος Χρυσομάλλης αρχικά είχε αναφέρει πως η επιχείρηση της αστυνομίας προέκυψε ύστερα από επικοινωνία μελών του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής με υπουργό.

«Ο κύριος Χρυσομάλλης όμως, επειδή ξέρει ότι πέταξε λάδι στον ανεμιστήρα, δεν ονομάτισε. Τον καλώ να ανακαλέσει ή να ονοματίσει για να έχει τις έννομες συνέπειες, που γνωρίζει πολύ καλά ως έγκριτος νομικός», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης, ζητώντας από τους ακαδημαϊκούς «να μην βάζουν πλάτη σε όσους παρανομούν», αλλά να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Επίκειται μία σημαντική νομοθέτηση και χρειάζεται να είμαστε στην ίδια σελίδα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα