ΑΘΗΝΑ
17:21
|
27.04.2024
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από εκατό αγνοούνται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μικρό κορίτσι διασώθηκε στις Φιλιππίνες, το οποίο βρισκόταν 60 ώρες θαμμένο στα χαλάσματα, λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, η οποία κόστισε τη ζωή σε 11 άτομα και καταπλάκωσε άλλους περίπου εκατό, σε χωριό στο νότιο τμήμα τη χώρας.

Τα συνεργεία έσκαβαν με γυμνά χέρια και φτυάρια με την ελπίδα να βρουν επιζήσαντες στο χωριό Μασάρα, όταν το κορίτσι εντοπίστηκε και απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες και, παρόλο που ήταν εμφανώς τρομαγμένο, δεν είχε τραυματιστεί, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως «θαύμα» από τους διασώστες.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μακαπίλι, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο, η διάσωση του κοριτσιού «δίνει ελπίδα στα σωστικά συνεργεία. Η αντοχή ενός παιδιού είναι γενικά μικρότερη από αυτή την ενηλίκων, κι όμως το παιδί επέζησε». Σύμφωνα με τον ίδιο, το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον πατέρα του.

Η κατολίσθηση, που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, έγινε το βράδυ της Τρίτης, καταστρέφοντας σπίτια και καταπλακώνοντας τρία λεωφορεία και άλλο ένα όχημα, που είχαν πάει για να παραλάβουν εργαζόμενους σε χρυσωρυχείο.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν, ενώ πάνω από εκατό αγνοούνται, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα