ΑΘΗΝΑ
17:08
|
02.05.2024
Ενώ η Σεούλ εκτιμά ως μικρό το ενδεχόμενο μιας τέτοιας κλιμάκωσης, αναλυτές κάνουν λόγο για πιθανότητες καθώς Νότια Κορέα και ΗΠΑ είναι σε προεκλογική χρονιά.
Eπίσκεψης στο υπουργείο Άμυνας με αφορμή την 76η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) θεωρεί τον νότιο γείτονά της, τη Δημοκρατία της Κορέας (ROK), ως τον κύριο εχθρό της και είναι έτοιμη να την καταλάβει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 76η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί διπλωματία με την Σεούλ κάνοντας λόγο για «μαριονέτες της Νότιας Κορέας» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «κατάληψης του εδάφους της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση «σοφή επιλογή» για την ασφάλεια της χώρας του και την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας την Πέμπτη, ο Κιμ είπε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του να διακόψει τους δεσμούς με τη Νότια Κορέα επιτρέπουν στον στρατό του να πάρει μια πιο επιθετική στάση «εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να χτυπήσει και να καταστρέψει τον Νότο, αν χρειαστεί».

Ενώ οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι και ειδικοί έχουν υποβαθμίσει την πιθανότητα ο Κιμ να έχει πραγματική πρόθεση να εμπλακεί σε πόλεμο, οι ανησυχίες για μια άμεση στρατιωτική πρόκληση έχουν αυξηθεί με αναλυτές να εκτιμούν ως πιθανό ένα ενδεχόμενο κλιμάκωσης καθώς ο βρισκόμαστε σε προεκλογικό έτος τόσο για την Νότια Κορέα, όσο και για τις ΗΠΑ, αιώνιο εχθρό της Πινγκγιάνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα