ΑΘΗΝΑ
06:40
|
05.05.2024
Αν και η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Σαρίφ υποστήριξε πως το κόμμα του αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο στις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, ανακοίνωσε τη νίκη του κόμματος του στις εθνικές εκλογές, παρά τα αποτελέσματα που τον θέλουν δεύτερο, πίσω από τους ανεξάρτητους υποψήφιους, οι οποίοι έχουν δεσμούς με το πολιτικό κόμμα του Ιμράν Χαν, Tehreek-e Insaf (PTI).

Αν και η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Σαρίφ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του έξω από τα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής στη Λαχώρη, υποστήριξε πως το κόμμα του αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο στις εκλογές, και πως σκοπεύει να συζητήσει με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Σαρίφ δεν αποκάλυψε πόσες έδρες είχε κερδίσει προς το παρόν το κόμμα του, με την τελευταία καταμέτρηση που δημοσιεύθηκε από την εκλογική επιτροπή αναφέρει ότι ο Μουσουλμανικός Σύνδεσμος (PML-N) κέρδισε 61 έδρες, εμφανώς λιγότερες του ορίου των 133 που απαιτείται για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Σαρίφ ανακοίνωσε πως οι βουλευτές του θα συναντηθούν με άλλα πολιτικά κόμματα εντός της ημέρας για να συζητήσουν για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Εντάσεις έχουν ξεσπάσει σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου υποστηριχτές του PTI, του αποκλεισμένου από τις εκλογές κόμματος του δημοφιλούς πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, διαμαρτύρονται για τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνεται να έλαβαν διαφορετική κατεύθυνση, ύστερα από την ολονύκτια παύση της καταμέτρησης.

Υποστηρικτές του PTI διαδηλώνουν έξω από το προσωρινό γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής

Το υπουργείο Εσωτερικών απέδωσε στην «έλλειψη επικοινωνίας» την καθυστερημένη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που επικρίθηκε ευρέως.

Σε μια σύντομη δήλωση, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου για κινητά, ανεστάλησαν για να «διασφαλιστεί η αλάνθαστη κατάσταση ασφάλειας».

«Οι ανησυχίες που σχετίζονται με την καθυστέρηση στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων καταμέτρησης έχουν αντιμετωπιστεί. Αυτό αποδόθηκε στην έλλειψη συνδεσιμότητας, η οποία ήταν αποτέλεσμα των προφυλάξεων που ελήφθησαν για την εξασφάλιση αλάνθαστης ασφάλειας», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Χ.

Η Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν αποτελείται από 266 έδρες, αν και χθες εξελέγησαν μόλις 265 αντιπρόσωποι, αφού η Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει την συμμετοχή μιας εκλογικής περιφέρειας.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που συνδέονται με το PTI έχουν προς το παρόν συγκεντρώσει 88 έδρες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα