ΑΘΗΝΑ
08:47
|
07.05.2024
Την βεβαιότητά του ότι η τελική νίκη ανήκει στον παλαιστινιακό λαό και τις δυνάμεις της αντίστασης εξέφρασε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.
Οποιαδήποτε πολιτική ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Γάζα θα πρέπει να τιμά τον ρόλο του παλαιστινιακού λαού, τόνισε ο Ιρανός διπλωμάτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της οργάνωσης, σήμερα Σάββατο, προσθέτοντας ότι ο Ιρανός αξιωματούχος επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του συζήτησε με τον Λιβανέζο ηγέτη, τις τελευταίες περιφερειακές πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με την Λωρίδα της Γάζας, τον Νότιο Λίβανο, καθώς και τα «μέτωπα του Άξονα της Αντίστασης» στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ «υπογράμμισε τις σημαντικές δυνατότητες των αντιστασιακών ομάδων και τις συγχρονισμένες προσπάθειές τους να στηρίξουν την Παλαιστίνη και τη Γάζα» και υπογράμμισε ότι «ο σιωνιστής αντίπαλος βρίσκεται επί του παρόντος σε μια στρατηγική κρίση, έχοντας αποτύχει σε όλους τους στόχους που έθεσε στο πεδίο της μάχης».

Αναφερόμενος στην αντίσταση ως κρίσιμο παράγοντα στην περιφερειακή δυναμική, ο Νασράλα εξέφρασε την βεβαιότητά του  ότι η τελική νίκη ανήκει στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διπλωματικές προσπάθειες του Ιράν να ενισχύσει την Παλαιστίνη, δίνοντας έμφαση σε μια διπλωματική προσέγγιση σε διεθνείς οργανισμούς που δίνει προτεραιότητα στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Υπογραμμίζοντας την αναγνώριση της αντίστασης ως βασικού παράγοντα σε όποιες πολιτικές λύσεις, ο Ιρανός διπλωμάτης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο και τη θέση της αντίστασης στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ιρανός υπουργός τόνισε, τέλος, ότι οποιαδήποτε πολιτική ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Γάζα θα πρέπει να τιμά τον ρόλο του παλαιστινιακού λαού και να ενθαρρύνει τη συναίνεση μεταξύ των Παλαιστινίων ηγετών και ομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα