ΑΘΗΝΑ
19:36
|
28.04.2024
Στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας, καλεί η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή».
Κανονικά η προγραμματισμένη κινητοποίηση παραεκκλησιαστικών και ακροδεξιών οργανώσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πλατεία Βικτωρίας, σήμερα Κυριακή στις 3 το μεσημέρι, μετέφερε η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» την συγκέντρωση που είχε καλέσει σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ενάντια σε προγραμματισμένη κινητοποίηση παραεκκλησιαστικών και ακροδεξιών οργανώσεων για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συλλογικότητα οδηγήθηκε στην απόφαση για μετάθεση της συγκέντρωσης, μετά την απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Όπως αναφέρει η «Καμία Ανοχή» στην ανακοίνωσή της:

«Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την “προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως”. Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία.

Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους.

Δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι. Ξέρουμε ποια είναι τα πρόσωπα του κράτους που μας καταπιέζει, και τους έχουμε ονομάσει κι εμείς, χρόνια τώρα, στις δικές μας ανακοινώσεις ως εχθρό μας.

Η συγκέντρωση μεταφέρεται στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 3, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Καλούμε όλο το φεμινιστικό, τρανσφεμινιστικό, κουήρ και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τις αντιφασιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες και συντονισμούς, τις αριστερές και αναρχικές συνελεύσεις, οργανώσεις και καταλήψεις, το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα και ξέρει καλά από κρατική καταστολή, αλλά και κάθε άνθρωπο που νιώθει την ανάγκη να μην παραχωρήσει κι άλλο χώρο στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική ρητορική και πρακτική τους.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα