ΑΘΗΝΑ
16:42
|
27.04.2024
Νεκρή έπεσε η δράστης της επίθεσης από πυρά αστυνομικών που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία εκτός υπηρεσίας.
Η Lakewood Church στο Τέξας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα αγοράκι πέντε ετών, τραυματίστηκαν από τις σφαίρες μιας γυναίκας που άνοιξε πυρ, προτού πέσει νεκρή, μέσα στη γιγάντια εκκλησία Lakewood του διάσημου πάστορα και televangelist (τηλεοπτικού ιεροκήρυκα) Τζόελ Όστιν στο Τέξας, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χώρους λατρείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία.

Οπλισμένη με τουφέκι και συνοδευόμενη από ένα παιδί, η δράστης της επίθεσης εισέβαλε περί τις 14:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία αυτή, άλλοτε κλειστό στάδιο που έχει μετατραπεί σε χώρο λατρείας, με χωρητικότητα 16.800 θέσεων, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, ο Τρόι Φίνερ.

Όταν η γυναίκα άρχισε να ρίχνει με το πυροβόλο όπλο, αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν επιτόπου ανταπέδωσαν σχεδόν αμέσως τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή, εξήγησε.

Παιδί πέντε ετών νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» σε νοσοκομείο, ενώ άνδρας περίπου πενήντα ετών χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι, συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε ανάμεσα σε δυο λειτουργίες, λίγο προτού αρχίσει λειτουργία στα ισπανικά, διευκρίνισε ο πάστορας Όστιν, 60 ετών, τα κηρύγματα του οποίου μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά και παρακολουθούνται από εκατομμύρια πιστούς κάθε εβδομάδα.

Δήλωσε «αναστατωμένος» από το επεισόδιο. «Δεν διανοούμαι τι θα συνέβαινε αν γινόταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των 11:00 (…) Ευχαριστούμε τον Θεό γι’ αυτό», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα και τη γυναίκα που διέπραξε την επίθεση.

Η εκκλησία του πάστορα Όστιν ιδρύθηκε το 1959. Δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δόγμα και δηλώνει απολιτική.

Με περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα, που η μια κυβέρνηση μετά την άλλη μοιάζει ανίσχυρη να αντιμετωπίσει, καθώς μεγάλο μέρος των Αμερικανών αδυνατεί να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς όπλο, ή όπλα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα