ΑΘΗΝΑ
18:07
|
27.04.2024
Το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι πρώτες συνελεύσεις των μπλόκων, ώστε να συζητηθούν τα επόμενα βήματα των αγροτών.
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανικανοποίητα παρέμειναν τα αιτήματα των αγροτών ύστερα από την συνάντηση της 15μελούς επιτροπής με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως την τελική απόφαση θα την λάβουν οι αγρότες, αν και οι ίδιοι θεωρούν αναγκαία την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους «για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματά μας».

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, είναι να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι στα μπλόκα όπου και θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα όσα συζητήθηκαν. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με τη δύναμη των αιτημάτων μας, τη δύναμη των μπλόκων μας και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη από τους φορείς και τον ελληνικό λαό,  ήρθαμε στη σημερινή συνάντηση στο ανώτερο δυνατό κυβερνητικό επίπεδο να θέσουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε».

«Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για ό,τι συζητήθηκε σήμερα, θα πάρουμε τις αποφάσεις στα μπλόκα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Αυτή είναι απόφασή μας και από εκεί και πέρα σε συντονισμό πανελλαδικό και με τις αποφάσεις που θα έχουμε από τις γενικές συνελεύσεις των μπλόκων και των συναδέλφων που βρίσκονται στον δρόμο και αγωνίζονται, θα καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μαρούδας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, έκανε λόγο για μια εποικοδομητική και ουσιαστική, τονίζοντας όμως πως «σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε».

«Είδατε ότι φτάσαμε στο υπέρτατο σημείο της διαπραγμάτευσης, ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας κινητοποιήσεων και σε πολιτική διαπραγμάτευση, βλέποντας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «υπήρξαν δεσμεύσεις, αλλά τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι αγρότες».

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες συνελεύσεις των μπλόκων στη στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ αύριο θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα των αγροτών. Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας από την κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τους αγρότες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα