ΑΘΗΝΑ
00:07
|
04.05.2024
Στις 5 το απόγευμα η συνάντηση στον Πλατύκαμπο Λάρισας, έως αύριο Πέμπτη η τελική απόφαση από το σύνολο των μπλόκων.
Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε και με κάθοδο στην Αθήνα», είναι το γενικό κλίμα που επικρατεί στα μπλόκα των αγροτών που κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι από την χθεσινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό και συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Για τις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων στον Πλατύκαμπο Λάρισας, όπου, υπό τη γενική εκτίμηση πως οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αγροτικό ρεύμα αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, θα συζητηθεί το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από το σύνολο των μπλόκων σε όλη τη χώρα.

Ως πρώτη κίνηση κλιμάκωσης, οι αγρότες της Καρδίτσας θα κλείσουν σήμερα το απόγευμα τον Ε65, ενώ σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Επανομής στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σχεδιάζουν για αύριο Πέμπτη κάθοδο με τα τρακτέρ και αποκλεισμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Διάχυτη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες η αποφασιστικότητα με τους αγρότες να προτείνουν διάφορες μορφές πάλης, όπως πολύωρους αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, ενώ στο τραπέζι παραμένει και η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

Μονόδρομος είναι η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Σωκράτη Αλειφτήρα, Εκπρόσωπο Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως η επιλογή «Αθήνα» είναι μονόδρομος. «Δύσκολο εγχείρημα, δεν μπορεί να στηριχθεί από ένα μπλόκο, χρειάζεται οργάνωση και συμμετοχή από όλα τα μπλόκα, αλλά η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα είναι μονόδρομος», τόνισε, προσθέτοντας ότι «σε όλη την Ευρώπη φθάνουν τα τρακτέρ στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Δεν νομίζω ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πάρουν απόφαση να σταματήσουν τα τρακτέρ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, από το μπλόκο Νέων Μουδανιών και των αγροτών της Χαλκιδικής ο κ. Φιλοκλής Κοτζιάς επεσήμανε στο Voria.gr ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι υπέρ της συνέχισης του αγώνα. «Θα μείνουμε στο μπλόκο, θα συνταχθούμε με τις αποφάσεις που θα παρθούν καθώς τα αιτήματα είναι κοινά για όλους» τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα