ΑΘΗΝΑ
06:26
|
07.05.2024
Ο Κασσελάκης στηλίτευσε τα επιλεκτικά αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου σχολιάζοντας πως εάν ενεργοποιούνταν όποτε έπρεπε θα ήμασταν Ελβετία.
Ολομέλεια Αρείου Πάγου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εύστοχο σχόλιο για την επιλεκτική «εγρήγορση» της ελληνικής δικαιοσύνης ανάρτησε σήμερα στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Αφορμή; Η σπουδή της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε σε χρόνο…ρεκόρ για να απαντήσει στο ψήφισμα-κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το «Κράτος Δικαίου» στην Ελλάδα.

«Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν. Θα ήμασταν Ελβετία» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Σε χρόνο ρεκόρ συγκλήθηκε, συνεδρίασε και απεφάνθη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Οι ανώτατοι δικαστές εξέφρασαν την εκτίμηση (ανησυχία;) τους «να μην εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξαιτίας της διαφθοράς».

Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν. Θα ήμασταν Ελβετία».

Η ανακοίνωση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Νωρίτερα σήμερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στο ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου που εξεδόθη στις 7/2/24. Η Ολομέλεια εκτιμώντας «ότι είναι δυνατό να εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας της διαφθοράς, που διακατέχει το σύνολο των κρατικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού σώματος» διαβεβαιώνει πως οι Έλληνες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί «υπηρετούν το κράτος δικαίου και τις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της δίκαιης δίκης» και της «προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας του κάθε πολίτη» και εκτελούν τα καθήκοντά τους «υπακούοντας μόνον στο Σύνταγμα ,στους νόμους και στη συνείδηση τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα